Re Engager Plugin

Csalogasd vissza az elkalandozó látogatóidat a weboldaladra

Van egy kérdésem. Most hogy ezt a bejegyzést olvasod közben kb. hány másik ablakod van nyitva a böngésződben? Mikor én ezt írom most éppen összeszámláltam nekem éppen 13 van nyitva. Bizony nem vagyok az egyetlen aki sok ablakkal dolgozik egyszerre és sokszor már el is felejtjük miket nyitottunk meg.

Kattintgatunk egyik ablakból a másikba, megnézzük mit írtak ránk a Facebookon, Twitteren, stb. Olvasgatunk, videot nézünk közben ha hosszú a video leállítjuk megint kicsit Facebookozunk, ugye ismerős.

A Re Engager plugin egy nagyon hasznos eszköz saját WordPress weboldalakkal rendelkezőknek. A lényege abban áll hogy mikor valaki landol a weboldaladon és nem zárja be a weboldaladat hanem egyszerűen csak átkattint egy másik nyitott ablakra a böngészöjében akkor a te weboldalad villogó üzenettel visszacsalogatja a látogatót a weboldaladra.

Letesztelheted nyugodtan az én weboldalamon ugyanis beállítottam, Csak kattints egy másik nyitott ablakodra a böngészőben és látni fogod hogy visszacsalogat egy üzenet az én weboldalamra.

Az alap verzió 4 variációt engedélyez, html popup, image, youtube video,vimeo video, google maps vagy bérmilyen url beágyazva egy kis ablakba. Továbbá van egy olyan lehetőség is hogy egy adott képet felülírjon egy újabbal amikor az illető visszatér az oldaladra.

A html popup pl arra a legmegfelelőbb hogy feliratkozói űrlapok html kódját használhatod így a visszatérő látogatót feliratkozóvá konvertáld.re engager

Én leginkább a második variációt használom a video, url, stb. Itt választok egy affiliate ajánlatot ami érdekelheti a látogatót annak kimásolom a Youtube video url-jét és alá teszek a videonak egy klikkelhető szöveget hogy kattints ide további információért vagy egyebek és átvezetem az eladási oldalára az adott terméknek.

A plugint beállíthatod hogy minden oldalra érkező látogatót ugyanaz a kampány csalogassa vissza vagy egy adott kód kimásolásával egyedi ajánlatot készíthetsz minden egyes blogbejegyzésedre vagy oldaladra.

 

Van Upsell termék is?

Ha az Upsell terméket megveszed van lehetőséged ara is pl. hogy a visszatérő látogatót átirányítsad (redirect angolul) közvetlenül egy másik weboldalra. Ebben az esetben direkt egy affiliate termék eladási oldalára hozhatod vissza a látogatóidat. Vagy akár direkt egy feliratkozói oldalra. De az előző lehetőségekkel is szépen lehet dolgozni.

Az Upsell terméket az alap verzió vásárlása után ajánlják fel, sajnos utána nem. Én erről lemaradtam mert nem vettem meg rögtön az alapverzió után és a kezelői felületen sajnos nem ajánlják már fel újra ezt a lehetőséget.

A Re Engager plugin használata:

A plugint feltöltöd, aktiválod ahogy minden plugin esetben szokás. Azután a bal oldali menüsorban megjelenik a Re-Engager menüpont. Ha afölé viszed a kurzusodat megjelenik 4 almenüpont. All Campaigns, Add new Campaign, Settings és Help.

All Campaigns menüpont. Az All campaigns-nál találod majd a létrehozott kampányaidat. Mint mondtam akárhány lehet mivel ha akarod minden egyes oldaladnak újat hozhatsz létre. Ebben a menüpontban találod a Shortcode-ot is amit ki kell másolnod hogy egy konkrét oldaladba behelyezzed ha nem a Sitewide opciót választod (a Sitewide én általában ezt használom minden oldaladnál ugyanazt a kampányt használja – ilyenkor nem kell kódokat másolgatnod).

Itt minden egyes kampányod mellett láthatod az adott kampány statisztikáidat is hány látogatód volt és abból hány tért vissza.

Add New Campaign menüpont. Itt hozhatsz létre új kampányokat. Kiválaszthatod mint mondtam a html popup, image, youtube video,vimeo video, url stb lehetőségeket vagy a do nothing (azt jelenti hogy ne csináljon semmit) – a do nothingnál visszahívja a látogatót egy adott üzenettel mint a többinél csak nem mutat a látogatónak semmi ajánlatot.

A többi esetben különböző szerkesztési opciók jönnek be a html-nél pl. be kell másolnod a html kódot amit használni akarsz. A Youtube, Vimeo, Url stb esetében a Video Url címét, vagy egy adott website linket vagy pl. affiliate linket es azt fogja megjeleníteni egy ablakban gördítő sávval ellátva vagyis nem teljes nagyságban (ha teljes nagyságban szeretnél egy weboldalt megjeleníteni arra a Pro verzió (amint mondtam ezt az alap verzió vásárlása után felkínálják) Redirect opciója a megfelelő.

Megadhatod a háttérszínt a Background colournál.

Utána alatta a Call to Action Buttont bejelölve hozhatsz létre kattintható linket amit ha bejelöltél megjelennek a Call to Action (cselekvésre felszólítás magyarul) beállítási részei ahol beállíthatod a szöveget pl. Kattints ide több infoért, vagy Vedd meg diszkont áron stb, az ajánlatodnak megfelelően. Továbbá beállíthatod a szöveg színét és háttérszínét és a szöveg nagyságát pixelben. Beállíthatod hogy új ablakban nyissa meg vagy ugyanabban (New Window) -ez alapból be van jelölve és érdemes is úgy hagyni hogy új ablakban nyissa meg a linket szerintem. A többi alapbeállítás is elég jó szóval nem is muszáj nagyon alakítgassál rajta ha nem akarsz pl. piros háttérrel fehér betűszín. Amit feltétlenül érdemes szerintem átállítanod az a betűméret az alapból 18 px-re van állítva én kb 30 fölötti nagyságúra szoktam állítani.

Utána még alatta következik a Tab Activation Time,Action Speed,Tab Title when inactive,Page Title Blink Rate, stb.

Tab Activation Time – itt beállíthatod mennyi idővel azután aktiválódjon a Tab villogás miután az illető elkattintott más ablakba. Ez alapból 3000-re van állítva ez 3 másodpercet jelent, ha akarod így hagyod ha akarod hamarabbra állítod mint én pl 1 másodpercre állítottam ami 1000, ha akarod későbbre.

Action Speed – mennyi időt várjon amíg behozza a kívánt ablakocskát, videot stb, alapból 500-ra van állítva, szerintem hagyhatod így.

Tab Title when inactive – Az üzenet ami megjelenik az ablakban – lehetőleg ne legyen hosszú – alapból (1) Notification van beírva és ha angol oldalakkal dolgozol ez maradhat is de ha magyar akkor írhatod pl. (1) üzenet, vagy új üzenet, vagy ezt ne hagyd ki, stn.

Page Title Blink Rate – az üzenet villogásának gorsasága, minnél gyorsabb annál feltűnőbb szerintem én ezt is 1000-re állítottam de hagyhatod ahogy van 3000-en is.

Ez alatt van még egy rész ahol Activate Favicont – egy Favicont feltölthetsz ami megjelenik az üzeneted mellett előtte vagy utána ahova akarod. Ezek nagyon kisméretű signal típusú képecskék szerintem kereshetsz a Googleben ingyeneseket ha beírod hogy free favicons stb. A favicont legalul az upload gombra kattintva tudod feltölteni. Használata nem kötelező, sőt favicon feltöltése nélkül is használhatod ezt a részt egyszerűen csak a színbeállításokkal variálva is tudsz figyelmet felkelteni az ablakodnak.

Az egészet a jobb oldalon a Publish gombbal tudod lementeni és aktiválni mint a blogbejegyzések esetében.

Ha ezzel kész vagy nem maradt más hátra mint kimásolni a kódot egy adott oldalnak vagy posztnak a szerkesztőjében a Visualis szerkesztésről a Text módba kapcsolva érdemes behelyezni a kódot az elejére, de azt hiszem vizuális módban is működik.

A Settings menüpont

Ha nem akarod külön csak egy adott posztra használni az adott kampányt akkor itt jön képbe a Settings menü beállítása. Itt a legördülő menüpontban kiválaszthatod az adott kampányt amit szeretnél az egész weboldalad esetében használni vagyis akármelyik posztodban ugyanazt.

A Disable All Campaigns melletti kockát bejelölve tudod ezt a funkciót kiiktatni. Vagyis ha bejelölöd akkor egy kampány sem lesz funkcióképes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *